[adsense float=’left’]Midii fierte
Ingrediente:
1 kg. midii
2 linguri. ulei de măsline
1 ceapă salota tocată
2 catei de usturoi rasi
4 crengute de cimbru proaspăt
1/2 cana vin alb sec
1 lamaie stoarsa
1 cana supa de pui
Mod de preparare:
Se curata midiile si se spala bine in apa cu un pic de sare apoi se pun intr-un castron si le lasam deoparte. Intr-o oala mai adanca se toarnă 1/2 ceasca de vin alb sec, 1 ceasca de supa de pui si se pun la foc sa fiarba. Sotati ceapa tocată, cei 2 catei de usturoi rasi și crengutele de cimbru proaspat in 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie separat timp de 2-3 minute și apoi adăugați-le în oala in care ati pus vinul si supa de pui la fiert.
Cand amestecul a dat in clocot adaugati midiile si lasati sa fiarba timp de 6-8 minute pana se deschid. Îndepărtați orice scoica care a rămas închisa acestea nu sunt bune.
Scoateti scoicile pe platoul pe care vreti sa le seviti dar aveti grija sa fie mai adanc, eu folosesc de obicei un castron de portelen.
Serviti midiile fierte cu o felie de lămâie turnati ca o mare parte din lichidul in care au fiert peste ele. Alaturi de ele serviti paine proaspata sau cartofi natur, pofta buna!