O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Tarta cu lamaie si mascarpone

tarta-cu-lamaie-si-mascarpone
Aceasta tata este foarte potrivita pentru sezonul cald deoarece lamaia da senzatia de racorire si revigorare. Pentru mine este o placere aroma de vanilie mai ales daca este un preparat rece de la frigider.

Ingrediente pentru tarta:

– 200 g biscuiti graham;
– 85 grame unt topit;
– trei linguri zahat brun (35 grame);
– 1/4 lingurita sare de mare fina.

Ingrediente pentru umplutura:

– 180 ml frisca;
– 500 grame branza mascarpone;
– 120 grame crema de branza philadelphia sau de la dorna;
– 2 linguri zahar pudra;
– 120 ml lemon curd facut acasa sau cumparat din magazin;
– coaja de lamaie de la o jumatate de lamaie;
– 2 sau 3 lingurite de suc de lamaie dupa gust.

Pentru decor:

– Orice fructe aveti la indemana, eu am folosit cateva capsuni culese de pe balcon, cateva crengute de cocaze si bineinteles zmeura.
– cateva frunze de menta

Mod de preparare:

Mai intai pregatim crusta din biscuiti astfel:
Maruntiti biscuitii bine cu robotul de bucatarie sau zdrobitii cu sucitorul apoi puneti untul la toipit in cuptorul cu microunde.
Amestecati biscuitii sfarmati cu zaharul si sarea apoi adaugati untul topit. Amestecati bine pana cand untul se incorporeaza in biscuiti.
Luati o tava la alegere, eu am folosit tava mea cea noua din ceramica, Ungeti bine tava cu unt apoi puneti biscuitii in tava si presatii bine inclisiv pe margini.

Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca.

Crema o preparam astfel:
Punem in bolul unui mixer frisca si crema de branza apoi mixati la viteza mare pana cand devin spuma, adaugati zaharul pudra, coaja de lamaie si branza mascarpone. Bateti iar cu mixerul pana cand se omogenizeaza bine.

Adaugati lemon curd-ul si putina zeama de lamaie, mixati la viteza mica pana cand se incorporeaza bine. Potriviti gustul cu zeama de lamaie in functie de cat de acrisoara va place crema.

Dupa ce s-a racit crusta turnati crema in ea si bagati tava in frigider pentru cel putin 3 ore sau peste noapte. Inaite de servire scoateti tarta din forma si asezati-o pe un platou. Decorati-o cu fructe proaspete si serviti.

NOTA
In loc de lemon curd daca nu aveti la indemana puteti folosi o budinca de lamaie preparata conform instructiunilor de pe pachet.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.