O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Painici rapide de malai

painici-rapide-de-malai
Ei bine dragi mei prieteni si vizitatori vreau sa va prezint o reteta extrem de gustoasa si in acelasi timp foarte usor de facut. Foarta multa lume indrageste painea de malai, dar nu are timp sa o prepare asa ca am sa va spun eu o reteta pe care o preparati in 15 minute. Mai mult dureaza prajitul decat preparatul. Painicile se pot prepara atat la cuptor cat si prajite. Eu azi am ales sa le prajec in ulei.

Ingrediente:
1 cana faina alba
2 cani faina de malai
2 oua
3 lingurite de zahar
1 praf de copt
1 cana de lapte dulce
1/2 cana Lapte batut sau iaurt
sare dupa gust.

Mod de preparare:

Puneti faina alba si cea de porumb intr-un castron impreuna cu praful de copt. Amestecati cu un tel apoi adaugati ouale, laptele batut, sarea, zaharul si treptat laptele dulce. Amestecati bine pana cand se omogenizeaza toate ingredientele. Aluatul trebuie sa fie gros dar moale.

Puneti intr-o tigaie ulei la incins la foc mediu.
Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingura din compozitia de painici si puneti in uleiul incins. Pastrati spatiu intre painici nu le puneti una lanaga alta deoarece acestea cresc.

Prajiti-le pe ambele parti pana cand capata o culare maro auriu.

Scoateti painicile pe prosoape de hartie acestea se pot servi atat calde cat si reci.

NOTA
1. Uleiul trebuie sa fie bine incins cand puneti aluatul, altfel painicile vor absorbi foarte mult ulei.
2. Nu puneti multe painici odata, deoarece se va raci uleiul si iar vor absorbi foarte mult ulei.
3. Compozitia astfel obtinuta o puteti coace si in cuptor in formele de briose sau in tava de chec. Pentru aceasta ungeti bine formele cu unt sau ulei apoi turnati compozitia in tava. Coaceti in cuptorul incins la 180 de grede pana can painicile se rumenesc la suprafata sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-au copt painicile si ati scos tava din cuptor ungeti-le cu putin ulei la suprafata astfel le impiedicati sa se usuce.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.