Mousse de dovleac

613
SHARE
loading...

mousse-de-dovleac[adsense float=’left’]Ingrediente:
1-1 / 2 cesti smantana pentru frisca
1 cană zahăr pudră
1 esenta de vanilie
170 g branza philadelphia sau mascarpone
1 cană piure de dovleac
1-1 / 2 lingurite scortisoara macinata
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita ghimbir
Vârf de cuțit de cuișoare macinate
100 ml frisca batuta pentru decor.
Mod de preparare:
Punem o jumatate de dovleac la copt in cuptorul preincalzit la 200 grade. Dovleacul este copt dupa aproximativ 40 minute, ca sa fim siguri ca dovleacul este copt intepam cu varful unei furcutite dovleacul iar daca intra usor este gata. Scoatem dovleacul din cuptor si il lasam sa se raceasca, apoi scoatem miezul de pe coaje si il pasam printr-o sita.
Intr-un bol batem frisca la viteza mare, iar cand s-a intarit adaugam zaharul, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele si nucsoara mai batem cateva secunde apoi micsoram viteza mexerului la mediu, adaugam branza, piureul de dovleac si esenta de vanilie. Mixam la viteza medie pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Cu ajutorul unui pos cu dui se toarna in cesti, daca nu aveti pos se poate folosi o punga mai groasa taiata intr-un colt. Peste mousse se toarna putina frisca batuta si mai apoi se puderaza cu scortisoara.

loading...