O bunatate de chec, odate ce o sa-l gustati va deveni unul dintre deserturile dumneavoastra preferate. Nu am mai facut chec de foarte mlta vreme si imi era dor asa ca zi m-am pus pe treaba. Pentru acest gustos desert avem nevoie de:
[adsense float=’left’]Pentru chec:
120 g unt la temperatura camerei
200 g zahar
2 oua
3 1/2 linguri de coaja de lamaie
2 1/2 linguri de zeama de lamaie
180 g faina
1 praf de copt
un pic de sare
120 ml lapte batut
Pentru glazura:
100 g zahar pudra
1 lingura de zeama de lamaie
1 lingura de miere
Mod de preparare:
Incazliti cuptorul la 180 de grade. Tapetati o tava pentru chec cu hartie de copt.
Intrun bol de marime medie, amestecati faina, praful de copt, si sarea.
Intr-un bol mai mare puneti untul si mixati adaugand coaja de lamaie si zaharul. untul trebuie sa devina spumos si aerat. Adaugati pe rand cate un ou si cate o lingura de faina apoi incorporati toata faina si laptele batut. Mixati bine pana cand compozitia este omogena.
Puneti compozitia in tava pentru chec si coaceti 30-40 de minute. Este gata cand introduceti o scobitoarea in mijloc si iese curata.
Dupa ce s-a copt, lasati checul sa stea 10 minute in tava apoi il trensferati pe un gratar cu ajutorul hartie de copt.
In timp ce se raceste checul facem glazura de lamaie amestcand zaharul pudra cu mierea si zeama de lamie. Turnati glazura peste chec cat timp cat acesta este cald. Daca se crapa la suprafata nu va faceti griji este ok in acest fel intra mai bine glazura in chec.
Lasatil sa se raceasca complet inainte de al taia.
Serviti checul langa o ceasca de ceai.