O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Cosulete de cartofi cu frittata

Acesta este un preparat excelent pentru micul dejun sau ca si aperitiv. Arata foarte bine si nu este greu de facut desi asa pare.
Ingrediente:
Pentru cosulete:

2 cartofi mari
1 lingura de faina
1-2 linguri de faina
sare si piper
Pentu frittata:
6 oua
1 ardei verde sau rosu tocat
1 ceapa
1 ardei iute optional
150 nl smantana dulce lichida( pentru gatit) sau lapte
o legatura de patrunjel verde
150 g branza sau cascaval
1/2 lingurita de chimen
12 rosii chery
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Mai intai pregatim o tava pentu briose, o ungem cu ulei sau cu int bine. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mare. Dupa ce am ras cartofii ii stoarcem de zeama sau ii lasam intr-o sita sa se stoarca apasand usor. Punem cartifii rasi si storsi intr-un bol iar peste ei punem sare, piper si cele 2 linguri de faina apoi amestecam bine. Luam cate o lingura de cartofi si punem in fiecare forma de briose, impartim compozitia in 12 portii.
Cu degetele aranjam cartofii in forme tapetand marginile si fundul, toata forma trebuie sa fie pe margini tapetata cu cartofi iar in mijloc sa ramana loc. Bagam tava in cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute. Cupele de cartofi pot fi coapte complet, eu am preferat sa le coc doar pe jumatate. Cupele coapte complet se pot folosi si ca si suport la salata de beuf, salata orientale sau orice alta salata.
In timp de se coc cartofii prefatim ouale pentru firtata astfel:
Intr-o tigaie punem un pic de ulei la incins adaugam ceapa si ardeiul si calim bine, pana cand cepa devine transparenta. Intr-un bol spargem ouale condimentam cu sare si piper, adaugam branza chimenul, patrunjelul ticat fin si smantana, amestecam cu un tel toate ingredientele. Ceapa si areiul se adauga la ou abia dupa ce s-a calit bine si s-a racit de jumatate.
Cand s-au faut cosuletele de cartofi de jumatate sau de tot dupa preferinta scoatem tava din cuptor si cu un polonic mai mic turnam din compozitia de ou. Impratim compozitia in mod egal in toate formele. In fiecare forma punem cate o rosie chery intreaga sau taiata in jumatate dupa cum preferati.
Bagam tava in cuptor pentru inca 15-20 minute pana cand oul este gata.
Se poate servi atat cald cat si rece.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.