Poate va suna bizar aceasta combinaie, asa am crezut si eu la inceput dar dupa ce am gustat i-am cerut imediat reteta verisoarei mele. Iata de ce avem nevoie:
Ingrediente:
prntru crusta:
4 linguri de unt
250 g biscuiti cu ghimbir
50 g zahar
1 lingurita scortisoara
pentru cheesecake:
450 g crema de branza de la Dorna ( eu asta am folosit)
150 g piure de dovleac
1 ou
150 g zahar
1 lingurita scoartisoara
1/2 lingurita nucsoara
un varf de cutit cuiosare pudra
2 linguri de vanilie
pentru decor:
frisca batuta si nuci
Mod de preparare:
Topiti untul apoi puneti in robotul de bucatarie biscuitii cu ghimbir si sfarmatii bine. Adaugati scortisoara si untul topit impruna cu zaharul mai mixati 10 de secunde.
Tapetati o tava cu hartie de copt apoi puneti biscuitii in tava si presati bine. Bagati tava in frigider pana cand pregatiti compozitia de cheesecake astfel:
Puneti branza intr-un bol apoi adaugati restul ingredientelor si mixati bine cu un mixer pana cand obtineti o compozitie omogena.
Turnati compozitia peste biscuiti apoi bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru 30 de minute sau pana cand vedeti ca cheeasecake-ul s-a legat.
Lasati cheesecake-ul sa se raceasca pentru 20 de minute in tava apoi cu un cutit dezlipiti marginile si scoateti-l usor din tava. Lasati cheeasecake-ul sa se raceasca complet apoi serviti-l cu frisca batuta si nuci.