Un preparat foarte gustos, dietetic si simplu de preparat. Aceste chiftelute le puteti pregati alaturi de cei mici.
Ingrediente:
500 g carne tocata de vita sau amestec
2 felii de paine
1 ceapa medie
1 lingurita de chimen
1/2 lingurita de piper
1/2 lingurita ienibahar
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
pentru umplut
1 cartof mare
1 morcov fiert
250 g cascaval
patrunjel verde tocat
1 lingura unt
1 lingura pasta de ardei
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Curatati cartoful si morcovul apoi punetii la fiert in apa cu putina sare.
cat timp fierb legumele puneti carnea intr-un bil impreuna cu painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine. Tocati ceapa marunt si puneti-o peste carne. Adaugati apoi condimentele ramase, amestecati bine cu mana sa se omogenizeze bine compozita. Bagati bolul cu compozitia obtinuta in frigider pana cand se racesc legumele.
Dupa ce s-a fiert cartoful si morcovul lasatile sa se raceasca putin apoi cand s-au racit taiatile cubulete.
Scoateit carnea din frigider si impartiti-o in 8-9 parti egale, luati o folie alimentara de circa 30-40 de cm si intindeti-o pe masa apoi ungeti-o cu un pic de ulei. Luati o portie din carnea tocata si intindeti-o intr-un cerc putin oval pe folie. Dupa ce ati intins carnea puneti cateva cubuletel de cartof de morcov apoi casaval ras si patrunjel tocat marunt pe o parte a cercului. Ridicati cealalta parte de folie si acoperiti umplutura cu carne tocata. Lipiti bine marginile.
Puneti chiftelele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagati tava in cuptor si coaceti pana cand chiftelele s-au rumenit bine.
Cand sunt gata scoateti tava din cuptor apoi ungeti chiftelele cu amestecul de pasta de ardei si unt.
Seviti chifteluetele alaturi de o garnitura de cartofi copti, piure sau de o salata asortata.
Photo: http://www.rumma.org/