O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Chiftelute umplute

Un preparat foarte gustos, dietetic si simplu de preparat. Aceste chiftelute le puteti pregati alaturi de cei mici.

Ingrediente:
500 g carne tocata de vita sau amestec
2 felii de paine
1 ceapa medie
1 lingurita de chimen
1/2 lingurita de piper
1/2 lingurita ienibahar
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
pentru umplut
1 cartof mare
1 morcov fiert
250 g cascaval
patrunjel verde tocat
1 lingura unt
1 lingura pasta de ardei

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Curatati cartoful si morcovul apoi punetii la fiert in apa cu putina sare.
cat timp fierb legumele puneti carnea intr-un bil impreuna cu painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine. Tocati ceapa marunt si puneti-o peste carne. Adaugati apoi condimentele ramase, amestecati bine cu mana sa se omogenizeze bine compozita. Bagati bolul cu compozitia obtinuta in frigider pana cand se racesc legumele.
Dupa ce s-a fiert cartoful si morcovul lasatile sa se raceasca putin apoi cand s-au racit taiatile cubulete.
Scoateit carnea din frigider si impartiti-o in 8-9 parti egale, luati o folie alimentara de circa 30-40 de cm si intindeti-o pe masa apoi ungeti-o cu un pic de ulei. Luati o portie din carnea tocata si intindeti-o intr-un cerc putin oval pe folie. Dupa ce ati intins carnea puneti cateva cubuletel de cartof de morcov apoi casaval ras si patrunjel tocat marunt pe o parte a cercului. Ridicati cealalta parte de folie si acoperiti umplutura cu carne tocata. Lipiti bine marginile.
Puneti chiftelele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagati tava in cuptor si coaceti pana cand chiftelele s-au rumenit bine.
Cand sunt gata scoateti tava din cuptor apoi ungeti chiftelele cu amestecul de pasta de ardei si unt.
Seviti chifteluetele alaturi de o garnitura de cartofi copti, piure sau de o salata asortata.
Photo: http://www.rumma.org/

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.