O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Briose umplute cu gem de capsuni si glazurate cu ciocolata

briose-umplute-cu-gem-de-capsuni-si-glazurate-cu-ciocolata
Azi fetele mel mi-au cerut sa le pregatesc briose cu vanilie si cum cerintele lor sunt porunca pentru mine m-am pus pe treaba. Dar m-am gandit sa le imbunatatesc putin cu un pic de gem si o glazura de ciocolata deasupra.

Ingrediente:
250 g unt
350 g zahar
8 oua
1 lingura de esenta de vanilie
500 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
170 ml lapte
Pentru glezura:
170 ml frisca lichida
1 1/2 lingurita zahar pref
1 lingurita ulei de floarea soarelui
200 g ciocolata menaj
gem de capsuni.

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade
Puneti untul in bulul unui mixer si spumati-l impreuna cu zaharul. Cand este aerat si pufos adaugati cate 1 ou pe rand si cate 1-2 linguri de faina. Dupa ce ati terminat toate ouale adaugati preful de copt, laptele sarea, scortisoara si restul de faina. Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
Puneti in formele de briose cupe de hartie speciale pentru briose apoi cu o lingura turnati compozitia in aceste cupe. Compozitia mi-a ajuns pentru 18 briose.
Bagati tava in cuptor pentru 10-15 minute in functie de cuptor, sau pana cna trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-au copt briosele scoateti-le din forma si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit scotiti putin briosele cu un cutit sau o lingurita in mijloc. puneti putin gem apoi acoperiti gaurica cu capacul pe care la-ti scos.
Intr-un bol puneti ciocolata la topit cu o lingura de ulei de floarea soarelui. Dupa ce s-a topit ciocolata lasati- bolul deoaprete.
Bateti frisca spuma cu zahrarul pudra. Ungeti fiecare briose in parte cu frisca, nu multa frisca. Luati cate o briose de parte cu hartie si scufundati varful briosei in ciocolata. Scurgeti putin apoi puneti briosele pe un platou sa se intareasca ciocolata. Presarati deasupra bombonele.
Bagati briosele in frigider pentru 20 de minute apoi le puteti servi.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.