Acest Cheesecake este o bunatate, idea pentru acest tort a pornit de lefaptul ca nici o femeie nu refuza o bucata de ciocolata, mai ales daca este de buna calitate, ei, nici barbati nu refuza o bere rece intr-o zi calduroasa. Pornind de la aceste doua idei am pregatit acest tort, am imbinat cocolata dulce aromata cu berea neagra amaruie si a iesit ceva sublim si in acelasi timp toata lumea este multumita 🙂 .
Ingrediente:
Pentru crusta:
200 g biscuiti simpli sau digestivi
2 linguri de cacao pudra
60 g unt topit
Pentru Cheesecake:
320 g ciocolata neagra 70% cacao
250 g branza Philadelphia
3 oua
225 g zahar
120 g iaurt grecesc
2 linguri de smantana dulce lichida
160 g bere neagra
1 esenta de vanilie
400 g mure.
Mod de preparare:
Incepem prin a prepara crusta astfel: Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii facem pudra. Topim untul si il adaugam peste biscuiti impreuna cu cele 2 linguri de cacao. Mixam bine. Punem biscuitii intr-o forma de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hartie de copt. presam bine biscuitii apoi bagam tava in frigider pana cand preparam cheesecake-ul.
Punem ciocolata neagra la topit pe aburi impreuna cu smantana si berea neagra.
Intr-un castron bateti bine cu un mizer crema de branza, iaurtul, zaharul, vanilia si ouale. Se adauga cate un ou pe rand, apoi dupa ce s-a incorporat aceta se adauga urmatorul.
Dupa ce am incorporat toate ouale adaugam compozitia de ciocolata si mixam iar pana cand se omogenizeaza compozitia si ciocolata s-a incorporat bine.
Scoatem forma cu biscuiti si turman compozitia de ciocolata peste crusta de biscuiti.
Bagati tava in cuptor la 160 de grade pentru 1 ora sau pana cand crema s-a intarit. Cand este gata opriti focul si lasati crema in cuptor cu usa deschisa pentri 1 ora.
Dupa ce s-a tempreat bagam tortul in frigider pentru minim 4 ore sau cel mai bine il lasam peste noapte.
Inainte de servire scoatem tava din frigider, cu un cutit desprimdem usor tortul de margini apoi scoatem tortul din forma, il punem pe un platou si decoram cu mure proaspata.