O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Featured

Pui la tava cu legume

Pui crocant si suculent gatit perfect alaturi de morcovi si cartofi, toate gatite intr-o singura tava.

Ingrediente:
8 linguri zahar brun
8 pulpe de pui superioare cu os si piele
16 cartofi rosii mici
20 buc baby carrots (morcovi mici)
2 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
2 linguri de patrunjel tocat
sare si piper dupa gust
1 lingura de amestec de condimente pentru pui

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Ungeti o tava cu putin ulei de masline.
Presarati zahar brun peste pulpele de pui pe ambele parti.
Puneti pulpele de pui, cartofii si morcovi spalati si curatai intr-un singur rand in tava. Presarati sare si piper apoi condimentul pentru pui, zdrobiti cateii de usturoi si turnati in fir uleiul de maslinet peste toate legumele..
Bagati tava in cuptor si coaceti pana cand puiul este gata.
Cand puiul este aproape gata micsorati tempreatura la 150 de grade si lastai tava in cuptor inca 20-30 de minute. Timpul de coacere depinde de marimea pulpelor si a cartofilor. Lasam tava in cuptor pana cand se caramelizeaza bine toate legumele.
Serviti imediat cu patrunjel tocat.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.