O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Fasole batuta (frecata) cu ceapa caramelizata

fasole-batuta-frecata-cu-ceapa-caramelizata
Despre fasolea batuta sau cum se spune la noi in ardeal fasolea frecata, nu pot sa spun decat ca este preferata mea, o bunatate. Aceasta reteta este foarte practica si rapida.

Ingrediente:
2 caonserve de fasle alba
2 catei de usturoi
300 ml ulei de floarea soarelui
sare si piper dupa gust
1 lingura zeama de lamaie
3 cepe mari

Mod de preparare:

Desfaceti conservele apoi spalati bine fasolea intr-o sita sub jet de apa rece dupa care lasati-o sa se scurga putin.
Puneti fasolea scursa in robotul de bucatatrie, adaugati catei de usturoi tocati sau trecuti prin presa, zeama de lamaie, sare si piper.

Mixati fasolea adaugand uleiul in fir. Din ulei pastram 50 ml pentru a carameliza ceapa.
Dupa ce am adaugat uleiul, gustam si potrivim gustul cu sare si zeama de lamaie. Pasta obtinuta trebuie sa fie fina.

Pentru ceapa caramelizata procedam astfel:

Curatati ceapa apoi o taiati solzisori. Puneti uleiul intr-o tigaie, cand s-a incins uleiul adaugati cepa si caliti amestecand continuu pana cand aceasta capata o culoare maro aurie. Lasati ceapa sa se raceasca.

Taiati felii de paine peste care puneti cate o lingura de fasole frecata iar peste fasole puneti ceapa caramelizata.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.