O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Mousse de ciocolata alba cu zmeura

Muss de ciocolata alba si zmeura
Mousse de ciocolata alba cu zmeura
Ingrediente:
1 ciocolata alba
1 lingura de unt nesarat
1 galbenus de ou
1 albus
1/2 lingurita de extract de vanilie sau esenta
1 lingura de zahar tos
1/2 ceasca de smantana

Zmeura proaspata, frunze de menta pentru servire.

Mod de preparare:

Se pune o cratita cu apa la fiert, apoi luam un castron care se potriveste deasupra oalei si punem ciocolata alba in acesta sa se topeasca. Separat intr-un alt castron batem galbenusul cu zaharul pana isi schimba culoarea. Albusul il batem spuma cu un pic de sare cand este gata se imparte in 2.
Cand ciocolata s-a topit adaugam cate un pic la galbenusul spumat pana se incorporeaza toata, apoi o adaugam la jumatate din albusul batut spuma, se amesteca pana ce se incorporeaza bine crema de ciocolata, apoi adaugam si cealalta jumatate de albus batut spuma si amestecam usor.
Luam cateva pahare si punem cateva bucati de zmeura apoi umplem de jumatate paharul mai punem cateva bucati de zmeura iar Mouss si iar zmeura, deasupra putem pune o frumza de menta. Dam paharele la frigider.
Daca nu avem zmeura proaspata putem folosi si congelata, pe aceasta o pisam si adaugam un pic de zahar.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.