O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Fripturi si gratare

Sunca glazurata cu miere

Suncacu glazura de miere

Sunca glazurata cu miere

Ingrediente:
1 Bucata mare de sunca prefiarta si afumata
1 1/2 cana zahar de preferat zahar brun
1 ceasca de miere
1 lingurita de cuisoare macinate

Mod de preparare:

Sunca prefiarta si afumata se cresteaza in diferite forme.
Glazura o preparam astfel: se pune o cratita pe foc apoi adaugam zaharul, mierea, cuioarele si incalzim bine pana se topeste aproape tot zaharul.
Sunca o punem intr-o tava si o acoperim cu folie de aluminiu apoi o dam la cuptor pentru 40 minute. Cand au trecute toate cele 40 minute scoatem sunca o ungem cu glazura de miere si o bagam iar la cuptor neacoperita, o lasam inca 20 minute la cuptor apoi o scoatem ungem iar cu glazura si mai lasam in cuptor 30 minute sa se rumeneasca bine. Trebuie sa obtinem o culoare maro inchis lucioasa iar suprafata usor caramelizata.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.