O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Fripturi si gratare

Piept de pui in crusta cu mirodenii

Piept-de-pui-in-crusta-cu-mirodenii
Piept de pui in crusta cu mirodenii

Ingrediente:

1 piept de pui
pesmet 200 g
100 g faina
patrunjel verde 1 legatura
sare piper dupa gust
2 crnguta de rozmarin proaspat,
marar mroaspat 1 legatura
150 g de parmezzan
1 ou
50 ml lapte
ulei pentru prajit.

Pieptul de pui se taie in 2 bucati egale si se condimenteaza bine cu sare si piper. Sepatrat se pune intr-un bol mai adanc pesmetul, verdeata tocata marunt, marunt si parmezzanul ras.
In alt bol se bate oul cu laptele si se cindimenteaza cu sare si piper.
Se ia o bucata din pieptul de pui se tavaleste prin faina apoi prin ou, apoi se tavaleste in pesmentul cu verdeata iar in ou si apoi iar in pesmet.
Intr-o tigaie mai adanca se pne uleiul la incins apoi se pun bucatile de piept de pui la fript la foc potrivit- incet astfel incat sa se patrunda bine. Cand este bine rumenit se scoate pe servetele absorbante si se lasa sa se odhneasca 10 minte apoi se taie in felii si se serveste cu salata verde, salata de patrunjel si rosii.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.