O prajitura simpla si delicioasa cu gem de zmeura si bezea praparata intr-o tava.
Ingrediente:
300g faina
250 g unt
50 g zahar
6 galbenusuri
1/2 lingurita praf de copt
1 esenta de rom
1 esenta de vanilie
pentru umplutura
6-7 linguri de gem de zmeura sau fructe de padure
Pentru bezea
6 albusuri
200 g zahar
Mod de preparare:
Amestecati untul cu 50 g zahar.
Adaugati galbenusurile, faina, praful de copt, esenta de rom, de vanilie si amestecati bine pana cand se combina.
Luati o tava, eu am folosit de 30×25 cm, ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina sau tapetati tava cu hartie de copt, este mult mai practic.
Intindeti aluatul in tava apoi ungeti-l deasupra cu gemul de zmeura.
Bateti albusurile cu un pic de sare pana cand devin tari adaugati cate o lingura de zahar pe rand, bateti in continuare pana cand zaharul s-a dizolvat si albusurile devin lucioase si foarte tari.
Puneti bezeaua peste gem, intindeti uniform. Bagati tava in cuptor si coaceti la 150 de grade 50 de minute.
Dupa ce s-a copt prajitura lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
*Peste gem se poate adauga si nuca macinata.