O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Prajitura cu gem de zmeura si bezea

prajitura-cu-gem-de-zmeura-si-bezea
O prajitura simpla si delicioasa cu gem de zmeura si bezea praparata intr-o tava.

Ingrediente:

300g faina
250 g unt
50 g zahar
6 galbenusuri
1/2 lingurita praf de copt
1 esenta de rom
1 esenta de vanilie
pentru umplutura
6-7 linguri de gem de zmeura sau fructe de padure
Pentru bezea
6 albusuri
200 g zahar

Mod de preparare:

Amestecati untul cu 50 g zahar.
Adaugati galbenusurile, faina, praful de copt, esenta de rom, de vanilie si amestecati bine pana cand se combina.
Luati o tava, eu am folosit de 30×25 cm, ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina sau tapetati tava cu hartie de copt, este mult mai practic.
Intindeti aluatul in tava apoi ungeti-l deasupra cu gemul de zmeura.

Bateti albusurile cu un pic de sare pana cand devin tari adaugati cate o lingura de zahar pe rand, bateti in continuare pana cand zaharul s-a dizolvat si albusurile devin lucioase si foarte tari.
Puneti bezeaua peste gem, intindeti uniform. Bagati tava in cuptor si coaceti la 150 de grade 50 de minute.
Dupa ce s-a copt prajitura lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

*Peste gem se poate adauga si nuca macinata.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.