O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Sanatate

Rozmarinul semnul fidelitatii

rozmarin-simbolul-fidelitati[adsense float=’left’]Numele sau este foarte poetic, rozmarin sau i se mai spune si “roua mari”. Aceasta planta are o stransa legatura cu marea, creste dealungul costei mediteraneene. Datorita parfumului ei puternic inca de pe vremea Romanilor este folosita pentru purifiacarea caselor, are proprietati antiseptice iar cand inca nu existau frigidere si congelatoare se folosea rozmarinul pentu a conserva carnea.
Rozmarinul este semnul fidelitatii, poate din cauza ca este tot timpul verde. Inca din antica Grecie, rozmarinul era simbolul fidelitati, se faceau ghirlande pe care le prindeau in parul mireselor si al sotiilor. In cateva scrieri vechi rosmarinul apare si ca planta purtatoare de noroc.
Exista si o poveste din anul 1200, cand Regina Isabella a Ungariei, care suferea de artrita, a folosit rozmarinul ca si planta medicinala. Se frectiona in fiecare zi cu un balsam de rozmarin. Efectele au fost destul de bune, regina a simtit cateva imbinatatiri a tonusului muscular.
Rozmarinul este o planta pe care in zilele noastre o folosim foarte des atat in bucatarie cat si ca remedii naturiste. Este indicat in diferite afectiuni cum ar fi: meteorism, regleaza ciclul menstrual si reduce durerile menstruale, are o actiune tonica asupra musculaturii, in dermatite, acnee si nu in ultimul rand revitalizeaza firul de par.
In bucatarie il folosim cel mai des la fripturi dar si in tocane. Pe cat de benefic este, ca si orice planta medicinala, are si unele atentionari, mai ales in cazul consumului excesiv, de aceea femeile gravide ar trebui sa consume destul de rar aceasta planta, deoarece provoaca iritatii ale trectului digestiv si rinichiloir. Cum este o planta tonica trebie sa evitati s-o consumati seara, deoarece poate provoca insomnii.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.