[adsense float=’left’] Salaul este un peste alb, are un gust dulceag ceea ce copiilor le place. Gustul de peste nu este foarte pregnant.
Ingrediente:
1.5 kg file salau
500 ml smantana
100 g cascaval
500 g branza de vaci
2 linguri unt
1 lingura faina
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se unge cu unt un vas care merge la cuptr,eu am folosit iena.Fileurile de salau se oparesc apoi se aseaza in tava. Printre randuri se presara branza de vaci si cascaval taiat cubulete mici. Samantana se amesteca cu faina un pic de sare si piper si se toarna deasupra pestelui apoi mai razuim cascaval deasupra. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra. Se servescte fierbinte cu o bucatica de unt cu usturoi pe care il preparam astfel:luam 100 g unt la temperatura camerei si 2 catei de usturoi pe care ii razuim pe razatoarea mica sau pe cea pentru cascaval. Amestecam untul cu pasta de usturoi si un varf de cutit de sare. Luam o foaie de copu si punem untul si cu ajutorul foi de copt rulam untul in asa fel sa obtinem un cilindru, strangem marginile foi si punem ruloul astfel format in frigider. Se mai poate adauga di verdeata marar, rozmarin, cimbru depinde de gust. Acest amestec se foloseste la gratare, friptura de vita de peste.