[adsense float=’left’]Ingrediente:
6 catei de usturoi
1 ceapa mare sau 2 potrivite
4 linguri de ulei de masline
3 linguri pudra de curry
1 lingura pudra de chimen
1 lingura boia de ardei dulce sau picanta dupa gust
1 lingurita pasta de ghimbir (ghimbir razuit)
1/2 lingura zahar
1 frunza de dafin
2 piepti de pui
4 linguri mari iaurt
1 lingura pasta de rosii
1 lingura turmeric
200 ml lapte de cocos
zeama de la o lamaie mai mica
Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa, usturoiul, se rade ghmbirul, pieptul de piui se taie patratele. Se pune la incins uleiul apoi se adauga ceapa, usturoiul si se calesc bine pana ceapa s-a inmuiat si capata o culoare naroniu deschis. Se adauga pudra de curry, chimenul, boiaua de ardei, ghimbirul ras, foaia de dafin, turmericul si se mai calesc bine pana se elibereaza uleiurile din condimente, apoi adaugam pieptul de pui si prajim un pic. Cand puiul s-a patruns putin adaugam iaurtul, pasta de rosii si laptele de cocos, lasam sa fiarba pana puiul este facut cam 15 minute, iar apoi adaugam zeama de lamaie.
Se serveste fierbinte cu orez si paine nan.