Tarta cu dubla ciocolata

844
SHARE
loading...

tarta-cu-dubla-ciocolataStiu, o portie dubla de ciocolata nu refuza nimeni, de aceea m-am si gandit sa prepar aceasta super delicioasa tarta. Daca o s-o preparati, va garantez ca nu veti regreta, textura si gustul se imbina perfect. Daca mai puneti di cateva capsuni deasupra o sa fie pur si simplu extaz.

Ingrediente:
Pentru aluat:
125 g unt
75 g zahar pudra
1/2 lingurita sare
1 ou
1/2 lingurite vanilie
240 g faina
20 g cacao

Pentru ganache:
160 g ciocolata neagra cel putin 60%
80 ml ciocolata cu lapte
230 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati faina cu cacaoa, sarea si zaharul pudra. Adaugati untul si incorporti-l usor cu mana pana cand obtineti un aluat nisipos. Daca aveti un robot de brucatarie se poate prepara cu acesta.
Adaugati oul si esenta de vanilie. Framantati un aluat potrivit dar sfaramacios.
Inveliti aluatul in folie alimentara si bagati-l la frigider pentru 10 de minute.

Scoateti aluatul din frigider intrindeti o foaie potrivit de groasa, aproximativ jumatate de centimetru. In aceasta faza puteti sa faceti o singura tarta intr-o tava mai mare sau puteti imparti aluatul si sa fceti forme mai mici, eu asa am procedat.
Puneti aluatul in forme unse cu unt si tapatete cu faina, apoi intepati usor cu furculita aluatul. Coaceti crusta in cuptorul incins la 160 de grade timp de 10-15 minute sau pana cand pe margini capata o culoare rumena.

Intre timp pregatiti ganacheul astfel:
Puneti ciocolata neagra si cea cu lapte, rupta in bucatele, intr-un bol.
Puneti frisca intr-o craticioara cu esenta de vanilie apoi puneti cratita pe foc pana cand ajunge la punctul de fierbere. Turnati frisca fierbinte peste ciocolata, lasati sa stea asa 5 minute apoi amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena, adica frisca s-a incorporat in ciocolata.
Lasati crusta de tarta sa se raceasca apoi turnati ganacheul in crusta cat inca este cald.
Bagati tartele la rece pana cand se intareste ganacheul, decorati cu fructe sau ciocolata alba razuita.

loading...