[adsense float=’left’]Pulpe de pui la cuptor cu ghiveci de legume
Acesta reteta este preferat de familia mea, iare eu sunt multumita deoarece inbin legumele cu carne. Iata de ce ingredinete avem nevoie:
Pentru pulpele de pui la cuptor avem nevoie de:
4 pulpe de pui intregi
1 ramura de rozmarin, 1 crenguta de cimbru, 4 catei de usturoi, 100 g unt
1/2 lingurita de boia de ardei, sare si piper dupa gust.
Pentru ghiveciul de legume avem nevoie:
1 ardei gras rosu si unul verde sau galben
2 cepe maricele
2 morcovi potriviti, 1/2 telina radacina, 2 tije de telina cu tot cu frunze, 1 vanata mare, 2 cartofi, 3 rosii mari si o conserva de rosii decojite, 4 catei de usturoi, ulei 50 mililitri.
Mod de preparare:
Prima date pregatim pulpele, pornim cuptorul si apoi incepem sa condimentam pulpele, le spalam si le stergem cu un prosop. Intr-un castron punem sarea, piperul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, rozmarinul si cimbrul tocate marunt, le amestecam pe toate apoi adaugam untul, amestecam bine totul. Ungem pulpele de pui cu untul condimentat, putem baga si sub piele, punem pulpele intr-o tava, adaugam 100 ml apa si dam totul la cuptor.
Pentru ghiveci, curatatm toate legumele si le taiem in functie de cum le adaugam in cratita. Prima data taiem rondele morcovul, ceapa si ardeiul o tocam marunt, teline o taiem patretele, vanata la fel.
Punem ulei in cratita, il lasam sa se incinga apoi adaugam morcovil, ceapa si ardeiul, calim bine 5 minute pana cand ceapa si ardeiul se inmoaie pitin. Adaugam telina tocata patratele, calim 5 minute apoi adaugam vinatat taiata, cartoful si tijele de telina, mai calim 10 inute apoi adaugam un pahar de apa. Condimntam cu sare si piper, o lingurita de vegeta si lasam sa fiarba 10 minute apoi adaugam rosiile taiate patretele si decojite. Lasam sa mai fiarba timp de 10 minute, cand s-au fiert aporape cartofii se adauga conserva de rosii si se mai lasa pe foc pana cand toate legumele sunt fierte.
Intre timp se verifica pulpele si se mai ung cu ajutorul unei linguri cu sosul din tava. Cand sunt rumenite bine se servasc alaturi de ghiveciul de legume.