O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Tort Lapte de pasare

tort-lapte-de-pasare
Aceasta este o reteta spacifica ruseasca. Are un gust excelent de lapte de pasare.

Ingrediente:
Pentru blat:

160 g faina
120 g zahar
100 g unt
7 galbenusuri
1 esenta de vanilie
1 lingurita de praf de copt

Pentru crema:
7 albusuri
240 g zahar
150 ml apa
170 g unt
250 g lapte condensat
1/2 lingura zeama de lamie
10 g gelatina

Pentru ganache:
200 g ciocolata
200 ml frisca lichida
30 g unt

Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, apoi adaugati zaharul peste galbenusuri si mixati cu un mixer pana cand isi schimba culoarea. Adaugati untul moale, vanilia si continuati sa mixati pana cand toata compozitia devine spumoasa. Separat amestecati faina cu praful de copt apoi incorporati-o in galbenusuri.
Tapetati o tava de 26 cm cu hartie de copt la fund si pe margini ungeti-o cu unt.
Trunati compozitia pentru blat in tava, intindeti in starat uniform compozitia apoi bagati tava in cuptor pentru 20 de ninute la 200 de grade.
Dupa ce s-a copt blatul scoatatei-l din forma si lasati-l sa se raceasca. taiati blatul in 2 dupa ce s-a racit.

Crema:
Puneti gelatina in 100 ml apa si 240 g zahar intr-o craticioara, apoi puneti craticioara pe foc sa fiarba 10 minute la foc mare. Daca aveti termometru pentru lichidul trebuie sa ajunga la 160 de grade.
In timp ce fierbe siropul batati albusurile spume cu un mizer. Cand a fiert destul siropul adaugati-l fierbinte in fir peste albusuri si mizati continuu. Dupa ce ati incorporat siropul fierbinte adaugati untul moale si laptele condensat. Mixati continuu.
Pentur a asambla tortul luati o forma de 28 cm diametru cu marginile detasabile. Puneti o parte de blat apoi turnati jumatate din cantitatea de crema, puneti a doua parte de blat si turnati crema ramasa peste blat acoperind bine blatul si pe margine. Practic tava trebuie sa fie plina.
Bagati tortul in frigider pentru cel putin 3 ore sau peste noapte.
Inainte de servire cu 1 ora pregatiti ganache-ul astfel:
Puneti frisca lichida intr-un ibric la incalzit, ytaiati cioclata bucatele, adaugati untul peste ciocolata. Turnati frica fierbinte peste ciocolata si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena si lucioasa.
Scoateti tortul din frigider apoi turnati ganacheul peste tort.
Desenati cu cioclata alba o pasare deasupra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.