O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Tortillia de casa

Toata lumea stie ce sunt tortillia si la ce se foloseste sau de unde provine, asa ca nu o sa va plictisesc cu istoria ei.

Pentru un taco gustos avem nevoie de o tortillia buna, din proprie experienta va spun ca nici o tortillia din comert nu se compara cu una facuta in casa.

Este simplu de preparat din doar 4 ingrediente:
2 cani de faina
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
3 linguri de ulei
1/2 cani de apa calda

Mod de preparare:

Intr-un bol puneti faina, sarea si praful de copt, amestecati cu o lingura. Adaugati uleiul apoi amestecati iar.
Dupa ce ati incorporat uleiul in faina adaugati apa, amestecati cu o lingura la inceput pana cand se absoarbe apa apoi framantati 2 minute cu mana. Lasati aluatul sa stea acoperit 20 de minute.
Impartiti aluatul in parti egale apoi intindeti cu o merdenea tortillia. Aluatul trebuie sa fie intins subtire aproape trensparent.
Punem o tigaie mai groasa la incins apoi coacem tortillia pe ambele parti la foc mediu.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.