Toata lumea stie ce sunt tortillia si la ce se foloseste sau de unde provine, asa ca nu o sa va plictisesc cu istoria ei.
Pentru un taco gustos avem nevoie de o tortillia buna, din proprie experienta va spun ca nici o tortillia din comert nu se compara cu una facuta in casa.
Este simplu de preparat din doar 4 ingrediente:
2 cani de faina
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
3 linguri de ulei
1/2 cani de apa calda
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti faina, sarea si praful de copt, amestecati cu o lingura. Adaugati uleiul apoi amestecati iar.
Dupa ce ati incorporat uleiul in faina adaugati apa, amestecati cu o lingura la inceput pana cand se absoarbe apa apoi framantati 2 minute cu mana. Lasati aluatul sa stea acoperit 20 de minute.
Impartiti aluatul in parti egale apoi intindeti cu o merdenea tortillia. Aluatul trebuie sa fie intins subtire aproape trensparent.
Punem o tigaie mai groasa la incins apoi coacem tortillia pe ambele parti la foc mediu.