O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Mancaruri cu carne

Mancare de mazare cu carne de curcan

mancare de mazare cu piept de curcan
[adsense float=’left’] Mancare de mazare cu piept de curcan
Ingrediente:
400 g mazare (conserva sau congeleta)
200 g piept de curcan sau 2 pulpe de pui
1 fir de praz
1 ardei rosu
o ceasca cu suc de rosii
2 linguri de ulei de masline
cateva frunze de marar
putina sare

Mod de preparare:
Pieptul de curcan se curata de pielita si se taie cubulete (eu am folosit pulpa de pui dar reteta este cu piept de curcan). Se pune la fiert in apa rece, cu un pic de sare. Prazul se curata si se taie rondele. Ardeiul se curata si se spala apoi se taie cubulete. Intr-o oala cu se pune uleiul de masline si putina apa apoi se pun legumele la fiert. Cand pieptul de curcan s-a fiert se scoate si se pune peste legume apoi se lasa la foc mic. Daca este prea putina zeama se mai adauga dn zeama in care a fiert carnea.
Daca folosim mazare congeleta o punem sa fiarba cu ardeiul si prazul odata. Daca folosim din conserva aceasta se adauga abia dupa ce au fiert legumele si carnea, impreuna cu sucul de rosii si mararul, dupa care se mai da in 2 clocote si se ia de pe foc.
Mazarea dn conserva se scurge de zeama si se spala. Este o mancare recomandata copiilor peste 10 luni.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.