O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Acadele dovlecel si fantome

acadele-dovlecel-si-fantome[adsense float=’left’]Ingrediente:
unt 125 g la temperatura camerei,
125 g zahar,
3 oua mari,
150 g faina
1 lingurita praf de copt (rotor),
1 varf de cutit sare, 2 linguri de pudră de cacao.
esenta de rom sau vanilie
Crema:
100 g Branza mascarpone 100 g unt 100 g zahar pudra, o esenta vanilie. Se amesteca toate.
pentru glazura:
ciocolata alba menaj 400 g
colorant galben
ciocolata neagra menaj
frisca 250 ml

Mod de preparare:
Untul si zaharul se spumeaza apoi se adauga pe rand cate un ou si cate o lingura de cacao. Cand s-au incorporat toate ouale se adauga faina esentele si praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia in tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand trece testu scobitorii.
Se scoate blatul din cuptor cand este gata si se lasa 10 minute sa se raceasca apoi se rupe intr-un bol unde se faramiteaza bine. Se adauga crema, se amesteca bien pana cand obtineu un fel de aluat.
Din aceasta compozitie se formeaza bilute in care punem cate o scobitoare si le lasam sa se raceasca in frigider timp de 1 ora.
Topim ciocolata alba punem cateva linguri de frisca lichida amestecam bine. Impartim compozitia in doua o parte o lasam alba pentru fantome si una o coloram galben pentru dovlecei. Ciocolata neagra se topeste si ea si se foloseste la ochii si la gura fantomelor si dovlecilor.
Se scot bilele din frigider si se trec prin glazurile de ciocolata se lasa sa se intareasca apoi se decoreaza cu ciocolata neagr.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.