Sunt foarte deliciosi, pur si simplu se topesc in gura. Este o reteta usor de preparat, clasica dar foarte ingenioasa la prezentare.
Ingrediente:
125 g unt sau margarina la temperatura camerei
1 cana zahar pudra
1 ou
2 linguri de amidon
1 lingurita praf de copt
1 esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
Faina cata ia
Mod de preparare:
Puneti untul intr-un bol impreuna cu zahrarul pudra. Cu un mixer spumati bine untul apoi adaugati oul, bateti pana cand se omogenizeaza. adaugati cele 2 linguri de amidon si praful de copt. Mixati cu mixerul pana cand se omogenizeaza bine.
Treptat adaugati cate un puc de faina. Cand incepe sa se formeze un alutat mai moale tapetati o planseta cu faina, puneti aluatul pe planseta si incepeti sa framantati pana cand obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Intindeti o foaie subtire apoi cu un pahar taiati forme rotunde sau puteti folosi o forma ondulata pe margini.
Luati o bucata de aluat raiat apoi inca una si asezati-o la jumatatea primei bucati, continuati tot asa pana cand ati suprapus 5 cercuri. Incepeti si rulati cercurile. Taiati ruloul obtinut in humatate apoi strengeti usor partea taiata si asezati trandafirul pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Urmariti imaginea pentru o exemplificare mai precisa.
Dupa ce ati facut toti trandafiri bagati tava in cuptor si coaceti biscuitii la 180 de grade pana cand sunt bine rumeniti dar nu uscati.
Dupa ce s-au copt scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca biscuitii apoi ii pudram cu zahar pudra.