O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Tarta cu ciocolata si zmeura

Tarta cu ciocolata si zmeuraAceasta tarta se poate descrie doar in trei cuvinte si acelea ar fi “placere intr-o imbucatura”. Ceea ce este deosebit fata de celelalte retete de tarta cu ciocolata este faptul ca in ganache-ul de ciocolata adaugam piure de zmeura. Aceasta tarta este perfecta pentru sarbatoarea de Valentine Day, cu siguranta va fi o surpriza placuta pentru persoana iubita. Iata de ce avem nevoie:
[adsense float=’left’]Ingrediente:
1 1/2 cesti de biscuiti cu ciocolata sfarmati
1 lingura de Zahar
1/2 ceasca de unt topit
1 1/4 cana fulgi de ciocolata
1 cana de smantana
1/4 lingurita de sare
Circa 3 cesti de zmeura proaspata

Mod de preparare:
Mai intai pornim cuptorul si il fixam la 200 de grade. Luam o tava de tarta si o ungem bine cu unt apoi o lasam deoparte.
Biscuitii de ciocolata sfarmati ( pot fi orice fel de biscuiti cu cacao, eu am folosit petite bure cu cacao) ii punem intr-un bol iar peste ei adaugam untul topit si 1 lingura de zahar. Amestecam bine apoi luam tava de tarta unsa, punem biscuitii in ea si ii presam bine. Bagam tava in frigider pentru 10 minute dupa care o bagam in cuptor pentru alte 10 minute.
In timp ce tava cu biscuiti sta in frigider si mai apoi in cuptor facem piureul de zmeura astfel: Punem o cana si jumatate de zmeura intr-un blender si mixam pana cand obtinem o pasta fina. Pasta optinuta o punem intr-o sita si cu ajutorul unei spatule separam samburii de pulpa, astfel obtinem un piure foarte fin fara samburi.
Dupa ce am scos tava cu biscuiti din cuptor incepe si pregatim ganache-ul de ciocolata astfel:
Punem smantana dulce la fiert dar nu o dam in clocot ci doar o aducem pana la punctul de fierbere. Punem fulgii de ciocolata intr-un castron, adaugam sarea, iar apoi turnam smantana fierbinte peste ciocolata, lasam sa stea asa 1 minut apoi amestecam pana cand se topeste toata ciocolata. Dupa ce s-a topit toata ciocolata adaugam piureul de zmeura si mai amestecam bine pana cand se incorporeaza in ciocolata. Ganachul astfel obtinut se toarna peste crusta de biscuiti din tava. Bagam tava in frigider pentru 1 ora.
Dupa o ora scoatem tarta si o decoram cu zmeura proaspata apoi bagam iar tarta in frigider pentru inca o ora si jumatate.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.