O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Patiserie si brutarie

Blat de tort alb

blat de tort albMai mult ca siguri ati vazut multe torturi care aveau blatul alb. Este multa lume care il prefera, mai ales pentru ca da o nota aparte produsului finit cat si pentru gust. Acest blat are culoarea alba deoarece nu contine galbenusurile de la ou, un astfel de blat este mai usor de colorat, plus ca se face economie de oua, in acest fel se poate face si crema de oua cat si blatul dintr-un aceleasi numar de oua. Este un blat pe care il puteti face cu albusurile ramase de la maioneza sau alte preparate.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
400 g faina
1 1/2 plic praf de copt
un pic de sare
450 g zahar
esenta de vanilie
7 albusuri
250 ml lapte

Mod de preparare:
Mai intai pornim cuptorul la 180 de grade. Tapetati tava cu hartie de copu.
In bolul unui mixer puneti untul la temperatura camerei si zaharul si mixati pana cand untul devine spumos iar zaharul s-a topit. Intr-un bol amestecati sarea cu faina si praful de copt, iar intr-o craticioara amesteati laptele cu albusurile de ou. Cand untul este spumos bine cam dupa 10 minute de mixare adaugam alternativ din faina si lapte.
Impartiti cantitatea de faina si lapte in 3, astfel adaugati de 3 ori faina si de 3 ori laptele cu albusurile. Bateti pana cand s-au incorporat foarte bine.
Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 25-35 de minute la 180 de grade, timpul de coacere depinde de marimea tavi pe care o folositi.
Aceasta compozitie in timpul coaceri isi dubleaza volumul de aceea trebuie sa folositi o tava mai adanca sau mai mare ca si dimensiune.
Acest blat il putem pastra la congelator in folie alimentara timp de o luna.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.