Aceasata este reteta mea preferata, bunica me ne-o pregatea mie si fratelui meu si de obicei ramaneau farfuriile gata spalate :).
Ingredeinte:
500 g piept de pui sau pulpe de pui dezosate
1 ardei mare
1 ceapa mare
4 rosii mari + 1 lingura pasta de rosii
4 catei de usturoi
1 fir de cimbru,
2 linguri de ulei
patrunjel verde tocat, 1 lingurite zahar
sare si piper dupa gust
1 lingura faina
Mod de preparare:
Curatati ceapa si ardeiul apoi tocati-le marunt.
Puneti uleiul intr-o cratita la incins, taiati pieptul sau puulpele de pui patretele potrivite si puneti-l in uleiul incins la prajit.
Cand s-a rumenit bine puiul pe toate partile adaugati ceapa, ardeiul si un pic de sare dupa care mai caliti 5 minute.
Puneti orezul la fiert in apa cu patrunjel verde, sare si un sfert de lamaie.
Dupa ce ati calit ceapa si ardeiul adaugati rosiile date pe razatoarea mare, usturoiul feliat sau zdrobit, cimbrul, zahrul si potriviti de sare si piper. Amestecati faina cu un pic de apa apoi adaugati-o in cratita.
Lasati sa fiarba la foc mediu pentru 25 de minute.
Serviti ostropelul cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra.