Ai am avut la cina o bunatate de cotlet de porc glazurat cu garnitura de morcovi si cartofi piure. A fost o bunatate.
Ingrediente:
1 cotlet de porc de circa 1.5 kg
sare si piper
2 linguri de unt 2 linguri de ulei
Pentru glazura:
3 linguri mustar
2 linguri zahar burn sau zahar alb
1 lingurita usturoi pudra
1 lingurita cimbru uscat
1/2 boia de ardei,
sare si piper dupa gust
2 linguri miere + 1 lingura apa
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Intr-o tigaie sau o tava care merge la cuptor puneti uleiul si untul la incins. Presarati sare si piper pe cane iar cand este incins untul si uleiul puneti carnea in tigaie si prajiti la foc mare pe toate partile.
Dupa ce ati prejit cotletul scoateti-l pe un platou, opriti focul si Goliti sosul din tigaie intr-un bol apoi in acesta adaugati zaharul, mustarul usturoiul pudra cimbrul uscat si boiaua de ardei.
Amestecati bine apoi cu o pensula ungeti cotletul cu glazura obtinuta. Puneti cotletul in tigaie si bagati-l in cuptorul preincalzit.
Coaceti coteletul 45-50 de minute iar din cand in cand ungeti-l cu glazura. Inainte cu 15 minute de a fi gata cotletul ungeti gros cotletul cu glazura.
Fierbeti morcovii in apa cu sare de junatate apoi scurgetii de apa si bagatii in tava alaturi de carne cam la jumatatea timpului de coacere.
Cand este gata cotletul scoateti tava din cuptor si ungeti cotletul cu mierea inmuiata cu putina apa. Acoperiti cotletul cu folie de aluminiu si lasati-l sa se odihneasca 15 minute.