Placinta greceasca Spanikopita

725
SHARE
loading...

placinta-greceasca-spanikopitaPentru acest inceput de saptamana va propun o placinta cu greceasca cu spanac si branza feta. Este un preparat usor de facut, foarte delicios si usor.
Aceasta placinta se poate prepara din timp apoi congele pentru o preparare ulterioara.
[adsense float=’left’]Iata de ce ingrediente avem nevoie:
1 kg Spanac proaspat sau 750 g spanac congelet
1 legatura mare de patrunjel verde
1 legatura mare de marar
o ceapa
250 g branza feta
3 oua
50 ml ulei de masline
sare si piper
1 pachet foi de placinta
100 ml ulei pentru uns foile.
Preparam placinta astfel:
Daca folosim spanac proaspat, ceea ce este si recomandat, acesta se spala si se toaca marunt. Daca folosim spanac congelat, cum am folosit si eu, acesta se decongeleaza se stoare de lichid apoi il folosim la fel ca si cum am avea spanac proaspat urmand pasi de mai jos. Patrunjelul, mararul si ceapa se toaca marunt.
Intr-un castron mare punem spanacul, patrunjelul, mararul si ceapa toacate marunt apoi adaugam branza feta sfarmata, ouale batute cu sare si piper. Amestecam bine apoi luam o tava pe care o ungem bine cu ulei apoi incepem sa punem cate o foie de placinta ungem cu ulei inca o foaie de placinta ungem iar cu ulei, continuam asa pana cand suprapunem 5-6 foi. De obicei sunt 12 foi intr-un pachet asa ca puteti pune jumatate dedesupt si cealalta deasurpa. Dupa ce am pus cele 5 foi unse intre ele cu ulei punem umplutura de spanac cu branza. Acoperim cu inca 5-6 foi suprapuse si unse cu ulei, ungem cu ulei si ultima foaie. Marginile ramase in exces se ruleaza usor sau se introduc usor pe margine. Cu un cutit bine ascutit taiem placinta in patrete sau triunghiuri de dimensiuni mai marisoare.
Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 minute sau pana cand se rumeneste usor pe margini.
Servim placinta calda cu iaurt.

loading...