Aceasta reteta este o adaptare a unei retete dintr-o carte de bucate publicata in 1986.
Aceste prajiturele sunt foarte gustoase usor de facut iar depozitate in cutie de metal sau pastic la puteti pastra chiar si cateva saptamani. Eu de sarbatori am fost invatata sa prepar cel putin 3 feluri de prajituri si saratele, este un obicei pe care as vrea sa-l urmez si sa-l trensmit mai departe si fetelor mele. Tin minte ca bunica mea se apuca cu 4 zile inainte sa faca saratele, pogacele, foile pentru prajituri iar cu o zi inainte de Craciun framanta cozonacii si painea pe care la cocea in cuptorul de afara. Era o placere s-a ajut la pregatirea acestor minunate bucate. Aceasta reteta nu o fi ea de la bunica mea dar precis este de la vreo bunicuta din Norvegia deci merita incrcata.
Ingrediente:
3/4 cana unt nesarat, la temperatura camerei
1/2 cupa zahar pudra
1/8 lingurita sare
1 cana migdale foarte fin macinate
1 ou mare
1 lingurita suc proaspat de lamaie
1 1/2 cupe faina
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade.
Puneti intr-un bol untul, sarea si zaharul pudra apoi mixati pana cand obtineti o compozitie aerata si pufoasa. Adaugati migdalele, oul si zeama de lamaie apoi mixati iar pana cand obtineti un aluat omogen apoi daugati si faina. Amestecati pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele. Puneti aluatul intr-o presa de biscuiti si turnatii intr-o tava ( tava sa nu fie antiaderenta sau tapetata cu hartie de copt pentru ca nu se vor lipii biscuitii).
Coaceti prajiturelele timp de 7 minute sau pana cand pe margini capata o culoare usor maronie. Dupa ce s-au copt scoatetii din tava pe un gratar sau platou sa se raceasca.
Photo and recipe source:http://magnoliadays.com/2014/norwegian-almond-cookies