Carnea tocata provoaca multora dintre noi destul de mari probleme. De cate ori dupa ce ati mancat chiftele sau o rulada v-ati simtit balonati, sau va cazut greu aceste preparate? ei bine eu va propun o reteta pe care o veti indragii si dupa care nu veti avea probleme cu digestia. Aceasta reteta este inspireta din colectia de craciun a mareulu bucatar Gordon Ramsay cu mici modificare.
Ingrediente:
1 kg carne de porc tocata
1 mar mare acrisor Idared
coaja de la o lamaie
100 g alune de padure sfarmate grosier
100 g nuca sfarmata sau fistic
1 carnat afumat mai subtire
sare si pipre dupa gust
1 legatura de partunjel verde
Mod de preparare:
Puneti carnea intr-un bol, curatati marul de coaja si razuiti-l pe razatoarea mare peste carne apoi coaja de lamaie, alunele si nucile zdrobite, jumatate de legatura de patreunjel tocata marunt sare si piper. Amestecati compozitia sa se omogenizeze bine. Pe o folie alimentara intindem cateva frunze de patrunjel in asa fel incat sa acopere toata lungimea ruladei cat si latimea astfel obtinem un decor frumos dar si protejam carnea sa nu se arda. Punem un strat de carne tocata peste frunze apoi facem un sentulet pe mijloc, punem carnatul apoi punem iar peste el carne tocata si incercam usor sa rulam acoperind cu foile toata rulada apoi strengem usor capetele pentru a da forma de cilindru. Bagam rulada in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Ru din aceasta cantitate de carne am facut doua rulade mai mici.
Dupa ce a stat la frigider rulada o desfacem din folia alimentara si o transferam pe o folie de staniol, o invelim la fel si o bagam in tava la cuptor pentru 30 -35 minute. Dupa cele 35 minute desfacem usor folia si mai dam 10 minute le cuptor. Se scoate rulada si se lasa sa se raceasca putin apoi se portioneaza. Se serveste ca s aperitiv cald sau rece.