Fursecurile in forma de cizmulita sunt perfecte pentru sarbatorile de craciun, arata minunat si sunt foarte gustoase.
Avem nevoie de :
300 faina
200 g unt
un pic de sare
1 ou
200 g zahar pudra
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
150 g fulgi de cocos
Pentru decor:
175 zahar pudra
4 linguri de zeama de lamaie
fulgi colorati
100 g ciocolata topita.
Mod de preparare:
Se framanta intr-un vas faina, untul, zaharul pudra, oul, coaja de lamaie, fulgi de cocos cu ajutorulunui mixer pana cand obtinem un aluat omogen. Invelim bolul cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina peo planseta si il intindem intr-o foaie de aproximativ 4 cm grosime, din acest aluat decipam 18-20 de cizmulite de paroximativ 10 cm inaltime. Se pot decipa si cizmulite mai mici dupa preferinta.
Aseaza cizmele lui Mos Craciun pe o tava tapetata cu hartie de copt, se baga in cuptor la copt pentru 10-12 minute.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca apoi se orneaza cu glazura obtinuta din zeama de lamaie si zaharul pudra. Aceasta glazura se pune intr-un cornet facutr din hartie de copt. Topim ciocolata pe bain marie cu o lingurita de ulei apoi luam fiecare cizma si o bagam in ciocolata cu talapa in jos, scufundam cizmulita doar cat sa obtinem talpa. Pune cizmulitele pe un grilaj sau pe o hartie de copt. Pana cand le facem pe toate primele s-au intarit iar cu ajutorului cornetului cu glazura trasam diferite modele pe cizmulita apoi presaram cu fulgi colorati.