O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Stelute cu scortisoara

stelute-cu-scortisoara
Aceste stelute sunt preferatele fetitelor mele, asa ca m-am gandit sa va prezint si voua reteta mea, este simpla contine doar 8 ingredinete si este foarte distractiv sa pregatiti stelutele impreuna cu copiii.
[adsense float=’left’]
Iate de ce ingrediente avem nevoie:
200 g martipan
4 albusuri
480 g zahar pudra
100 g zahar cristal
4 linguri scortisoara
200 g alune de padure macinate
200 g migdale macinate
1 lingurita de zeama de lamaie


Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 175 grade.
Intr-un bol punem martipanul si il framantam mai intai cu un albus, apoi adaugam 300 g zahar pudra, zaharul, scortisoara si inca 2 albusuri si framantam iar bine pana cand s-au omogenizat si incorporat toate ingredientele adaugate pana acum.
Adaugam alunele macinate si 100 g din migdale mai farmantam pana cand iar obtinem un aluat omogen.
Pe o planseta presaram restul de migdale macinate apoi intindem aluatul intr-o foaie de circa 1 cm grosime. Cu ajutorul formelor decupam stelutele apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Din zaharul pudra ramas facem o glezura mai lichida amestecandu-l cu zeama de lamaie si albusul de ou ramas. Amestecam bine pana cand obtinem o pasta omogena groasa, dar lichida. Ungem cu aceasta glazura stelutele, coacem stelutele pe sina a doua de jos a cuptorului timp de 10 minute, pana cand glazura devine usor maronie pe margini.
Daca observati ca aluatul este prea moale bagati-l in frigider pentru o ora acoperit cu folie alimentara. Din aceasta compozitie va ies aproximativ 60 de stelute.

Photo source:http://www.marksdailyapple.com/forum/thread44536.html

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.