O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulceturi gemuri si compoturi

Sirop de capsuni si rubarba

Este un sirop gustos foarte aromat si foarte simplu de preparat. Este gata in 30 de minute.

Ingrediente:
1 kg capsuni
1 kg rubarba
2 kg zahar
1 legatura mare de menta
2 litri de apa

Mod de preparare:

Cum suntem in plin sezon de capsuni si rubarba ar fi pacat sa nu ne punem in camara cateva sticle cu sirop. Modul de preparare al acestui sirop este foate simplu se spala si se curata capsuni de codite apoi se taie in 4. Rubarba se spala si se taie bucatele mici.
Punem apa si zaharul intr-o cratita apoi adaugam capsunii taiati marunt si rubarba. Punem si menta spalata si scursa de apa.
Lasama sa fiarba 10-15 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca apa. Dupa ce a fiert si capsuni si rubarba s-au inmuiat, strecuram siropul intr-o alta oala.
Fructele ramase se pot folosi ca si gem.
Siropul obtinut il punem iar pe foc si il mai lasam sa fiarba pana cand acesta se leaga adica devine vascos asemenea mieri.
Timpul de fierbere difera in functei de cat de gros vrem sa fie siropul si pe ce perioada vrem sa-l conservam.
Pentru al conserva pentru iarna eu il fierb inca 10 minute la foc mare apoi il las sa se raceasca putin, atat cat sa-l pot baga in sticle. Dupa ce am pus in sticle siropul le sigilez apoi pun un prosop pe fundul unei oale adanci atat pun sticlele in oala apoi torn apa. Apa trebuie sa acopere cel putin treisfrturi din sticla. Dau in fierb sticlele astfel circa 30 de minute apoi le las sa se raceasca in apa.
Dupa ce s-au racit complet la pun in camara.
Daca dorim sa folosim siropul acum il lasam sa se raceasca apoi il punem in sticle. Bagam sticlele in frigider.
pentru folosire imediata nu trebuie fiert foarte mult doar cat sa se lege siropul.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.