Un preparat cat se poate de traditional, se prepara usor si este delicioasa. Cu putine ingredinet de sezon este o bunatate de ciorba gata in 30 de minute.
Ingrediente:
5 cartofi
4 morcovi maricei
1 ceapa
2 buc pastarnac
250 g telina radacina ( un sfert daca este mare)
1 conserva de rosii cubulete sau 4-5 rosii medii
1 ardei gras
sare si piper dupa gust
1 legatura de patrunjel verde
zeama de la o lamaie
300 ml smantana
2 galbenusuri
50 ml ulei
Mod de preparare:
Curatati legumele apoi taiati-le astfel:
Morcovii rondele daca sunt de marime medie, daca sunt grosi taiatii in jumatate pe lungime apoi feliatii.
Ceapa tocati-o marunt impreuna cu ardeiul gras. Pastarnacul si telina taiati-le cubulete. Cartofii ii taiati cuburi mai maricele.
Intr-o oala puneti uleiul la incins, cand a ajuns la temperatura potrivita puneti morcovii si sotati 2 minute pana cand observati ca si-au schimbat culoarea. Adaugati ceapa, ardeiul, telina si pastarnacul apoi mai caliti inca 3-4 minute.
Puneti 4 l de apa peste legume adaugati sare si lasati sa dea in clocot.
Cand a dat in clocot adaugati cartofii, tijele de la patrunjel taiate marunt si conserva de rosii.
Lasati sa fiarba pana cand cartofii sunt fierti complet dar aveti grije sa nu fiarba prea tare sa se sfarme.
Amestecati intr-un bol smantana cu galbenusurile de ou si zeama de lamaie apoi luati cu polonicul din zeama de supa si dizolvati smantana, aproximativ 2-3 polonice.
Turnati smantana in supa adaugati patrunjelul tocat marunt apoi lasati sa fiarba 5 minute la foc mediu.
Daca va place ciorba mai deasa reduceti din cantitatea de apa.