[adsense float=’left’]Friptura de miel
Ingrediente:
2.5 kg pulpa de miel (cea din spate)
Rozmarin proaspat dar daca nu aveti e bun si cel uscat
3 catei de usturoi taiat in bucati mici
2 lingurite de sare
2 lingurite de piper
2 morcovi taiati
1 cartof
1 ceapa mare
1 litru de apa
Pentru glazura:
1 lingura de sos picant
1 lingura de sos dulce acrisor
1 lingura de sos de soia
1 lingura de miere
Mod de preparare:
Spalati carne si faceti cateva gauri in ea pentru a impana cu usturoi si frunze de rozmarin. Presarati sare si piper peste toata carnea, apoi lasati la marinat peste noapte.
A doua zi curatam legumele si le taiem pe lung sau bucati mai mari dupa preferinta si le asezam intr-o tava. Deasupra legumelor turnam apa apoi punem un gratar si carnea deasupra gratarului.
Bagam la cuptor pentru 2 1/2 ore la 170 grade. Cand este aproape gata si s-a rumenit deasupra se unge cu glazura facuta din sosuri: cel picant, de soia, miere si cel dulce acrisor, dam iar la cuptor pentru 10 minute apoi ungem iar cu glazura si mai lasam 15 minute sa se patrunda bine.
Scpateti friptura din cuptor si lasati-o sa se odihneasca timp de 30 minute pe un platou.
Serviti friptura alaturi de legumele din tava su o salata.
Un preparat gustos fi perfect potrivit pentru masa de paste.