Azi fetita mea cea mica m-a pus sa-i fac mazare cu papara ca si la gradinita si cum va spuneam si in alte postari este foarte greu sa rezisti unor pupicuri dulci asa ca m-am pus pe treaba si iata ce a iesit o bunatate de mancare de mazare, ieftina, rapida si foare, foarte gustoasa merita sa o incercati macar odata.
Ingrediente:
1 kg mazare congelata
4 morcovi
1 ceapa
lapte 250 ml
2 linguri de faina
100 ml ulei
sare si piper dupa gust
Pentru papara:
5 oua
sare si piper
Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt iar morcovii ii taiem in jumatate pe lung si apoi feli portivite pe orizontala astfel obtinem jumatati de morcovi.
Intr-o cratita mai maricica punem 50 ml de ulei la incins. Punem morcovii si ii calim bine 2-3 minute pana cand observam ca isi schimba culoarea putin si uleiul este galben abia atunci adaugam ceapa si 50 ml apa lasam sa fiarba pana cand scade toata apa si incepe sa se caleasca si ceapa. Cand a scazut toata apa adaugam mazarea congelata, sare si piper dupa gust apoi adaugam apa cat sa acopere mazarea. Lasam sa fiarba pana cand s-au fiert morcovii si mazarea. Intre timp intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam cele 2 linguri de faina, prajim cateva secunde faina apoi turnam uleiul cu faina peste mazare, amestecam bine apoi adaugam laptele dulce. Mai lasam sa fiarba 2-3 minute apoi este gata.
Cat timp fierbe mazarea pregatim papara astfel:
Spargem cele 5 oua le condimentam cu sare si piper apoi punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu. Cand s-a incins tigaia turnam un sfert din cantitatea de ou batut, trebuie sa impartim ouale batute in 3-4 portii in functie de dimensiunea tigaii. Prajim oulale ca si clatitele pe ambele parti. Cand am terminat de prajit toate ouala taiem papara fasii.
Servim mazarea cu fasii de papara desupra.