Paine dulce prezentata in aceasta retata este treditionala din Sudul Italiei si este nelipsita de la orice masa de Paste.
Ingrediente:
110 g unt la temperatura camerei
220 ml lapte
1 plic de drojdie uscata
110 ml apa calda
3 oua
140 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
1 lingura de coaja de portocala
500 g faina 000
1 lingurita sare, 6 oua fierte tare, Bombonele colorate, 1 ou pentru uns.
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia in apa cu putin zahar, amestecati bine pana cand se dizolva.
Intr-un bol amestecati faina cu sarea. In alt bol bateti cu un tel ouala cu laptele, adaugati restul de zahar, coaja de portocale, esenta de vanilie.
Topiti untul apoi lasati-l sa se raceasca putin dupa care il adaugati peste oua si lapte. Turnati si drojdia dizolvata, amestecati bine.
Turnati compozitia lichida peste faina si incepeti sa framantati aluatul timp de 10 minute.
aluatul trebuie sa fie omogen dar moale si lipicios. Pe o planseta sau pe masa puneti faina turnati aluatul pe masa si incepeti sa il framantati de pe margini inspre interior pana cand aluatul se poate modela dar nu este tare.
Aluatul trebuie sa fie mai moale dar nu lipicios.
Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
In timp ce dospeste aluatul fierbeti ouala tari apoi puneti-le in apa rece sa se raceasca.
Dupa ce a dospit aluatul il punem pe planseta tapetata cu faina apoi il impartim in 4. Din fiecare bucata formam un jnur gros. Facem 2 snururi apoi le impletim si lipim capetele. Punem cate 3 oua in fiecare coronita.
Inca un mod de a prepara painea dulce italiana, mai ales daca aveti copii, puteti sa impartiti fiecare bucata de aluat in 2 si sa faceti o corinita mai mica in mijlocul careia sa puneti un ou vopsit sau fiert.
Si ultima varianta care nu este neaparat de paste, decat daca puneti pua si in aceasta, este sa impletiti aluatul in trei si sa-l coaceti in lung.
Dupa ce ati impletit aluatul dupa cum vreti ungeti-l cu ou batut, apoi presarati bombonele colorate deasupra.
bagati tava in cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand capata o culoare maro aurie.
In loc de ouala simple albe puteti pune ca si in coronita mica oua vopsite.
Urmariti imaginile si sigur veti reusi sa pregatiti aceasta reteta.