Panna Cotta este un desert specific italian si cum mai toate retetele italiene sunt delicioase nici aceasta nu face exceptie. Este o combinatie de 3 gusturi perfect imbinate intr-un desert super delicios.
Ingrediente:
450 ml lapte
450 ml frisca lichida
2 pachete de gelatina Dr Otker
60 g ciocolata
2 linguri de cafea instant
200 g zahar +- dupa gust
Mod de preparare:
Puneti gelatina la inmuiat in 50 ml apa pentru 10 minute.
Amestecati laptele si frisca lichida intr-o oala apoi puneti oala pe foc mediu sa se infierbante, aveti grija sa nu dea in clocot.
Puneti intr-un bol, in care se incapa aproximativ 400 ml lichid, cafeaua iar in alt bol ciocolata taiata marunt.
Adaugati zaharul si gelatina, amestecati bine sa se topeasca zaharul si gelatina fara ca laptele sa dea in clocot.
Dupa ce s-au topit zaharul si gelatina impartiti compozitia in 3 parti egale. Luati cate o parte din laptele cu gelatina, aproximativ 320 ml si turnati usor mai intai peste cafea amestecand continuu pana cand cafeaua s-a dizolvat.
Pregatiti 4 castrone mai maricele sau puteti sa faceti un tort de panna cota turnand compozitia intr-o forma de tarta sau de tort.
Turnati compozitia de cafea in cele 4 castronele apoi bagati-le in congelator pana cand pregatiti compozitia de ciocolata.
Incalziti a doua parte de putin apoi turnati laptele fierbinte peste ciocolata, amestecati pana cand se topeste toata ciocolata.
Scoateti castroanele din congelator apoi turnati incet compozitia de ciocolata peste cea de cafea. Bagati castroanele iar in congelator pentru 15 minute, apoi dupa ce s-a prins putin compozitia de ciocolata turnati a treia parte de lapte cu gelatina.
Bagati iar castroanele in frigider pentru 3 ore sau pana cand se intareste panna cotta.
Cand vreti sa scoateti panna cotta din castroane puneti-le in apa calda pentru 1-2 minute.
Intoarceti desertul pe o farfurie apoi puteti folosi sos caramel si ciocolata rasa deasupra.