Poate o sa vi se para cudat acest preparat, dar odata ce l-ati gustat o sa va lingeti pe degete.
Ingrediente:
14-15 aripioare de pui
2 catei de usturoi
2 cm ghimbir
1 ardei iute
350 ml coca cola
100 ml sos de soia
2 linguri de vin alb
2 fire de ceapa verde
1 lingura de seminte de susan
Mod de preparare:
Taiati aripioarele de pui in jumatate, varful il aruncati sau il pastrati pentru supa de pui. Crestati usor bucatile de aripioare, astfel sosul va patrunde mai bine in carne.
Intr-o tigaie adanca puneti 2 linguri de ulei, lasati sa se incinga, apoi prajiti aripioarele pe toate partile pana cand se rumenesc iar pielea devine crocanta. Scoateti aripioarele pe un platou.
In uleiul ramas adaugati ghimbirul si usturoiul ras, ardeiul iute si caliti 1-2 minute dar nu lasati usturoiul sa se arda. Adaugati sosul de soia, vinul si coca cola. Cand a inceput sa dea in clocot adaugati aripioarele de pui si dati focul la minim, lasati sa fiarba 15-20 de minute. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda de fund mai ales cand deja sosul a scaut mai mult de jumatate.
Cand sosul a scazut bine si este lipicios si putin gros opriti focul si scoateti aripioarele pe un platou, presarati deasupra seminte de susan usor prejite si ceapa verde.