O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Internationale

Pappardelle cu carne, ciuperci si sos dulce acrisor

O mancare delicioasa, gata in 30 de minute. Cand ai o zi grea la servici numai de gatit nu ai chef, ei bine aceasta reteta este rapida si foarte delicioasa, un adevarat resfat dupa o zi de munca.

Ingrediente:
500 g pappardelle sau alte paste
2 linguri de ulei de masline
5-6 ciuperci
1 morcov
1/2 ceapa
1 fir de praz
4 fire ceapa verde, tocata iar partea verde se pune separat
5 catei de usturoi
250 ml supa de pui
450 g carne de porc tocata
150 ml lapte
150 g pasta de tomate
3 linguri de pasta de ardei
2 linguri de sos de soya
1 lingura zahar
2-3 ardei iuti tocati
zeama de la 1/2 lamaie
sare si piper dupa gust
1 lingura de seminte de susan pentru decor

Mod de preparare:
Puneti apa cu sare la fiert pentru paste.
Puneti uleiul intr-un wok sau o tigaie mai mare. Cand s-a incins uleiul adaugati ciupercile si caliti-le bine pana cand s-a evaporat apa pe care au lasat-o. Adaugati morcovul taiat fasii subtiri, ceapa, prazul si partea alba de la ceapa verde apoi sotati pana cand se inmoaie putin legumele, adaugati usturoiul si mai sotati inca 2 minute.
Adaugati jumatate din cantitatea de supa de pui si amestecati bine, adaugati carnea tocata. Potriviti de sare, piper si gatiti pentru 8 minute apoi adaugati ardeiul iute.
Puneti pastele la fiert in apa cu sare.
Turnati laptele peste legume si carne apoi gatiti pana cand scade de jumatate. Adaugati pasta de tomate, pasta de ardei (dulce sau iute dupa preferinte), zeama de lamaie, sosul de soia, zaharul, supa de pui ramasa si continuati fierberea pentru 5-7 minute. Sosul trebuie sa devina putin lipicios.
Strecurati pastele apoi le rasturnati in wok peste carne si legume. Amestecati bine si serviti cu ceapa verde si susan deasupra.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.