Aproape toate mamicile se confrunta cu o problema, aceea de a-i face pa copii sa manance brocoli. De unde stiu asta, ei bine am si eu 2 fete. Brocoli este una dintre cele mai valoroase legume, este bogata in atioxidanti, este plina de vitamine si mienrele. Ceea ce va propun in urmatoarele randuri este o reteta care la mine a dat roade.
Este o reteta fara gluten.
Ingrediente:
12 buchetele mici de brocoli ( 1 buchet mare)
250 ml ulei
4 oua
300 g faina de obaz
2 lingurite praf de copt
200 g branza de capra sau vaca la alegere
1 legatura mica patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Mai inati puneti o oala cu apa la fiert in care ati adaugat sare. Cand a inceput sa dea in cloct aduafti buchetelele de brocoli. Lasati sa fiarba 2 minute.
Intre timp pregatiti un vas cu apa crece si cuburi de gheata. Dupa cele 2 minute scoateti brocoli cu o paleta si bagatii buchetelele direct in apa rece, lastai sa stea 5 minute dupa care puneti buchetelele la stors.
Separati albusul de galbenus. Bateti albusul spuma cu un pic de sare. Galbenusurile puneti-le intr-un castron si amestecatile cu patrunjelul verde tocat marunt, branza, uleiul si praful de copt.
Cand sunt batute tare albusurile puneti 1/2 din faina si 1/2 din compozitia de galbenusuri si amestecati pana cand se incorporeaza bine. Amestecati si restul de faina si galbenus. Condimentati cu sare si piper.
Puteti folosi si alte ierburi aromate dupa preferinta.
Ungeti formele de briose cu ulei de masline apoi umpleti de jumatate formele, adaugati cate un buchetel de brocoli in fiecare forma apoi umpleti formele cu restul de aluat. Impartiti-l in asa fel incat sa ajunga in toate formele si sa acopere buchetelul de brocoli.
Bagati tava in cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Serviti briosele ca si aperitiv alaturi de salata tatziki sau iaurt condimentat.