Am vazut intr-o revista o poza cu pavlova si mi-am amintit ca am mancat aceasta super delicioasa prajitura cand am fost in vizita la niste prieteni pe meleaguri italiene. Cum atunci am insistat sa primesc reteta, azi nu a trebuit decat sa o caut si sa ma apuc de munca.
Aceasta bezea crocanta la exterior si moale, cremoasa si lipicioasa in interior este dementiala.
Nu este o reteta foarte pretentioasa, se prepara din doar cateva ingrediente si este foarte usor de facut desi foaret multe gospodine se tem sa faca aceasta prajitura pe considerentul ca este foaret greu de facut si nu le iese.
Singurul inconvenient este ca dureaza destul de mult timp coacerea si racirea pavlovei dar merita fiecare minut de asteptare credeti-ma pe cuvant.
Ingrediente pentru coronita de pavlova cu fructe
Ingrediente:
7 albusuri
2 linguri otet
2 linguri amidon de porumb
15 linguri zahar
200 g Fructe de padure congelate
300 g Capsuni proaspete
frunze de menta
500 ml frisca lichida.
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 90 grade cu ventilatie sau pe treapta cea mai mica a cuptorului dumneavoastra.
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de folosire.
Stergeti marginile bolului mixerului cu o felie de lamaie. Apoi cu un servetel de hartie stergeti foarte bine sa nu ramana nici o urma de grasime.
Puneti albusurile in bolul mixerului impreuna cu zaharul si mixati pana cand obtineti o spuma lucioasa si densa care se tine tare pe tel. Aproximativ 8-10 minute cu un mixer de mana.
In timp ce se bat albusurile tapetati o tava cu hartie de copt.
Cand sunt gata albusurile adaugati otetul si amidonul apoi mixati inca cateva secunde sa se incorporeze bine.
Puneti albusul cu o lingura in tava in forma de coronita, mijlocul trebuie sa ramana gol.
Bagati tava in cuptor la mijloc si coaceti pentru 1 ora. Nu deschideti usa la cuptor cel putin in primele 50 de minute. Dupa ce a stat in cuptor la foc mic o ora, opriti cuptorul si lasati bezeaua sa se raceasca in cuptor.
Dupa ce s-a racit complet bezeaua o scoatem cu grija din tava si o punem pe un platou. Batem frisca, taiem capsunii in doua sau daca vreti puteti sa-i lasati intregi.
Puneti frisca batuta peste coronita apoi decorati cu fructele de padure congelate, capsuni si frunze de menta.
Fructele de padure congelate se pun numai inainte de servire. Pavlova se poate orna si cu fructe proaspete nu e neaparat sa folositi congelate eu din acestea am avut de aceea le-am folosit.
In loc de frisca batuta se poate folosi si crema de vanilie sau crema mascarpone. Coronita se mai poate orna si cu ciocolata topita sau cu diferite dulciuri.
Servirea Pavlovei cu fructe
Puteti servi pavlova alaturi de o cupa de ingetata sau un sos de fructe de padure dulce acrisor este combinatia perfecta. Stiu ca multi vor zice ca “wooooow” sunt 1 mie de calorii intr-o portie dar e dementiala, nu ati mancat nimic mai bun pe timp de vara.
Sosul de fructe se face foaret repede din 2 ingrediente fructele cantititate la alegere, eu folosesc o cana de fructe congelate si 2 linguri de zahar. toate le pun intr-o oala si le las sa dea in clocot 1 minut apoi il lasa sa se raceasca si gata sosul.
Vreau sa va spun ca in acest moment cand scriu acest articol mai am doar o portie din intreaga prajitura, pur si simplu s-a evaporat.