Coronita Pavlova cu fructe

1210
SHARE

Coronita-pavlova-cu fructe[adsense float=’left’]Am vazut intr-o revista o retata de pavlova si mi-am amintit ca am mancat aceasta super prajitura cand am fost in vizita la niste prieteni pe meleaguri meditereneene. Cum am insistat sa primesc reteta azi nu a trebuit decat sa ma apuc de munca. Vreau sa va spun ca in acest moment mai am doar o portie din intreaga prajitura, pur si simplu s-a evaporat.
Ingrediente:
7 albusuri
2 linguri otet
2 linguri amidon de porumb
15 linguri zahar
200 g Fructe de padure congelate
300 g Capsuni proaspete
frunze de menta
500 ml frisca lichida.

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul pe treapta cea mai mica.
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Puneti albusurile in bolul unui mixer impreuna cu zaharul si mixati pana cand obtineti o spuma lucioasa si densa, aproximativ 8-10 minute cu un mixer de mana.
In timp ce se bat albusurile tapetati o tava cu hartie de copt.
Cand sunt gata albusurile adaugati otetul si amidonul apoi mixati inca cateva secunde sa se incorporeze bine.
Puneti albusul cu o lingura in tava in forma de coronita, mijlocul trebuie sa ramana gol.
Bagati tava in cuptor la mijloc si coaceti pentru 1 ora. Nu deschideti usa la cuptor cel putin in primele 50 de minute. Dupa ce a stat in cuptor la foc mic o ora, opriti focul si lasati bezeaua sa se raceasca in cuptor.
Dupa ce s-a racit complet bezeaua o scoatem cu grija din tava si o punem pe un platou. Batem frisca, taiem capsuni sau daca vreti puteti sa-i lasati intregi.
Puneti frisca batuta peste coronita apoi decorati cu fructele de padure congelate, capsuni si frunze de menta.
Fructele de padure congelate se pun numai inainte de servire.
In loc de frisca batuta se poate folosi si crema de vanilie. Coronita se mai poate orna si cu ciocolata topia