O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Salata de primavara cu caracatita

salata-de-primavara-cu-caracatitaIngrediente:

Pentru caracatita:
300 g Baby caracatita
500 ml otet de vin
250 g apa
2 frunze de dafin
1 catel de usturoi
cateva boabe de piper
1/2 lingurita de seminte de fenicul

Pentru dressing:

1/2 lingurita seminte de fenicul
2 catei de usturoi
zeama de la 1/2 lamaie
100 ml ulei de masline
20-30 ml apa
sare si piper dupa gust

Pentru salalta:

2 cartofi albastri optional, se pot folosi si cartofi normali rosii, eu i-am folisit pentru culoare
1 legatura de ridichi
2 maini bune de spanac proaspat si fraged
2-3 fire de ceapa verde
4-5 frunze de busuioc
1 ardei iute optional

Mod de preparare:

Pentru inceput trebuie sa fragezim caracatita de aceea vom pune intr-o cratita toate ingredientele: otetul, usturoi, apa, frunzele de dafin, piperul si sarea apoi caracatita. Puneti cratita pe foc mare iar cand a inceput sa fiarba reduceti focul si lasati sa fiarba 20 de minute.

In timp ce fierbe caracatita pregatiti dressingul astfel:
Puneti demin tele de fenicul, usturoiul, sarea si piperul intr-un mojar si zdrobiti bine. Adaugati zeama de lamaie, uleiul de masline si apa. Amestecati bine.

Puneti cartofii in coaja la fiert in apa cu putina sare.
Pentru salata spalati ridichile si feliati-le, spalati si curatati spanacul apoi lasati-l sa se scurga de apa.

Dupa ce a fiert caracatita scoateti-o pe un platou. Incingeti gratarul si prajiti caracatita pe gratar cateva minute pe fiecare parte.
Pe un platou puneti frunzele de spanac, ridichile feliate, felii de cartofi, inele de ceapa, frunzele de busuioc si la urma caracatita. Turnati dressingul peste salata si serviti.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.